DONUTS, DONUTS, DONUTS!

De sidste par dage har jeg cravet donuts for hårdt (Måske mest pga. frituresmagen og glasuren), så jeg besluttede mig for at lave en portion. Til mig selv. Det kunne jo ikke skade nogen at spise sådan en portion, nu hvor mand ikke var hjemme. Der er ikke langt fra tanke til handling her i huset. Og halleluja, hvor havde jeg en fest med masser af glasur!

Egentlig er opskriften lidt et repost fra sidste forår, hvor jeg sjovt nok også var nødt til at lave en stor portion til mig selv, så mine indre dæmoner og jeg kunne se hinanden i øjnene igen. Men synes det var lidt en menneskelig forpligtelse, at jeg delte opskriften igen – bare sådan… hvis der nu var nogle der gik med de samme tanker. De er farligt lette at lave – så som bare i gang!

Donuts ca. 6-8 stk.

  • 250 g mel
  • 55 g sukker
  • 1/4 pakke gær
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 40 g smeltet smør
  • et strø salt
  • et strø kardemomme
  • ca. 3/4 liter olie til stegning
  • Masser af flormelis og pynt til topping. Jeg brugte frysetørrede hindbær og brombær.

Start med at smelte smøret og lad det derefter køle af. Bland herefter det smelede smør sammen med sukker, salt, kardemomme, æg og næsten alt melet (gem lidt til du skal igang med at ælte). Varm herefter mælken til den er lille-fingervarm og opløs gæren heri i en anden skål. Bland nu indholdet af de to skåle sammen og ælt eller rør dejen sammen, til den slipper skålen. Brug evt. her det ekstra mel.

Lad nu dejen hæve tildækket 1- 2 time på køkkenbordet. Den skal hæve til ca. dobbeltstørrelse!

Drys lidt mel på køkkenbordet og rul dejen ud til ca. 1-1,5 cm. tykkelse. Find et stort glas (jeg brugte en cappucino kop) eller en udstikker, der er ca. 8 cm. i diameter til at udstikke dej-ringene. Gå derefter på opdagelse endnu en gang og find noget, der ca. er 2 cm. i diameteren til at udstikke hullet i midten. Jeg fandt et shotsglas – ikke fordi jeg kan huske, hvornår jeg sidst har drukket af det.

Lad nu dejen hæve godt 20-30 min under et viskestykke mens du varmer olien op. Et godt fif er, at når man kan holde en trægrydeske eller en tændstik nede i olien, og det begynder at boble omkring den, så er olien klar! Læg nu tre donuts i olien ad gangen. De skal have ca. 10-15 sekunder på hver side, så de er gyldne. Lad dig ikke narre af den hurtige farve! Læg derefter de stegte ringe på en tallerken med køkkenrulle, så de kan dryppe af.

Efter de er afkølet kan de nu pyntes med glasur og alt det den kan trække af krymmel.

Og så er det bare med at tage for sig af kage til kaffe!